Rozdíly mezi bankovní a nebankovní půjčkou

Žili jste až doteď v přesvědčení, že nezáleží, kam půjdete o půjčku zažádat? Podmínky a způsob vyřízení jsou u obou subjektů totožné, ale zatímco u nebankovní společnosti půjčku vyřídíte pomalu jedním kliknutím, u banky sjednání bude trvat o poznání déle. V bankovním domě zase při sjednání půjčky můžete hodně ušetřit. Tak která půjčka je ta výhodnější? A jaké jsou ty nejdůležitější rozdíly mezi těmito dvěma skupinami poskytovatelů?

spoření peněz

Na úvod by bylo dobré dodat, že rozdíly mezi jednotlivými poskytovateli v bankovních a nebankovních subjektem se postupně začínají stírat. Zatímco dříve bychom s klidem mohli označit bankovní domy za nejlepší a nejdůvěryhodnější poskytovatele půjček, po novele zákona bychom s tímto vyřčením byly přeci jenom opatrnější. I přesto můžeme najít nepatrné rozdíly, pojďme si je postupně představit.

  1. Do banky pro výhodnější půjčku

Nic se nezměnilo na tom, že banky nabízí výhodnější úrokové sazby než nebankovní společnosti. Banka vítězí i ve výši dalších poplatků, které jsou se sjednáním půjčky úzce spjaty.

  1. Do nebankovní společnosti pro rychlejší půjčku

Nechce se vám dlouho čekat, řešit zdlouhavé formality a papírování? V takovém případě je pro vás skvělou volbou půjčka od nebankovní společnosti. Banky povětšinou zdlouhavě prověřují bonitu klienta, trestní i finanční bezúhonnost. Nebankovní společnosti tyto skutečnosti vůbec neprověřují nebo na ně neberou zřetel, z tohoto důvodu je vyřízení půjčky mnohem rychlejší. U nebankovních společností najdete i takové produkty, jako je hypotéka bez registru nebo dokládání příjmů.

počítání financí

  1. Do nebankovní společnosti pro benevolentnější podmínky

Zatímco v bance se připravte na důkladné prověřování vaší finanční minulosti a úvěruschopnosti, v nebankovních společnostech se tomuto prověřování ve většině případů vyhnete. Obecně platí, že čím je úroková sazba vyšší, o to benevolentnější podmínky můžete čekat.